dijous, 6 d’agost del 2015

Racó dels Artesans {la Fira de les Fibres Vegetals}





























Mas de Barberans, al Montsià, té el Museu de la Pauma destinat a donar a conèixer el patrimoni etnològic del poble. Tradició i artesania s'uneixen per a mostrar com es fan utensilis que podem servir el dia a dia a casa nostra: paneres, cistells, senalles, cofins, nanses de pesca i molts més estris. El passat cap de setmana varen organitzar el 13è Racó dels Artesans, La Fira de les Fibres Vegetals. Una trobada amb molt d'encant amb artesans i artesanes vinguts/des de diferents zones geogràfiques que treballen amb diverses fibres com la canya, el jonc, la pauma, l'espart, l'olivera, la bova, el vímet, el càrritx, l'olivera, el cànem, el lli i l'esbarzer, entre d'altres. Amb tallers de fibres per a infants i adults, concursos, visites guiades, activitats musicals i gastronòmiques a l'aire lliure. Val la pena que anoteu per a tenir-la present l'any vinent. Molt recomanable. 


Cançó i dansa de l'Arlequí, Sisa.



2 comentaris :

  1. Moltes gràcies per donar a conèixer les nostres tradicions. Aprofito per a dir que serà molt interessant el 6è Certament Internacional de Cistelleria Roser Albó a Salt a l'octubre i que tindrà com a país convidat Finlàndia. Esteu convidats.

    ResponElimina
  2. Bones fotos!!! Donen raó del molt interessant que és la fira de la pauma de Mas de Barberà. Tens raó, val la pena tornar-hi l'any vinent, el poble s'ho val i la fira també.

    ResponElimina